Ohita ja siirry sisältöön

Vain tänään ILMAINEN toimitus!

Tilattu tänään, käsitellään huomenna

Joulutarjous päättyy tänään!

Ota yhteyttä

Yleiset ehdot

SISÄLLYSLUETTELO:

 

1 artikla - Määritelmät

 

2 artikla - Yrityksen tunnistetiedot

 

3 artikla - Soveltuvuus

 

4 artikla - Tarjous

 

5 artikla - Sopimus

 

6 artikla - Peruuttamisoikeus

 

7 artikla - Peruuttamisen kustannukset

 

8 artikla - Peruuttamisoikeuden poissulkeminen

 

9 artikla - Hinta

 

10 artikla - Yhdenmukaisuus ja takuu

 

11 artikla - Toimitus ja suoritus

 

12 artikla - Jatkuvat sopimukset: kesto, irtisanominen ja uusiminen

 

13 artikla - Maksu

 

14 artikla - Valitusmenettely

 

15 artikla - Riitojen ratkaisu

 

16 artikla - Lisä- tai poikkeavat määräykset

 

1 ARTIKLA – MÄÄRITELMÄT

Näissä ehdoissa tarkoitetaan seuraavaa:

Täydentävä sopimus: sopimus, jossa kuluttaja hankkii tuotteita, digitaalista sisältöä ja/tai palveluja etäsopimuksen yhteydessä, ja nämä tuotteet, digitaalinen sisältö ja/tai palvelut toimittaa yrittäjä tai kolmas osapuoli, joka toimii sopimuksen mukaisesti yrittäjän ja kolmannen osapuolen välillä;

Peruuttamisaika: ajanjakso, jonka kuluessa kuluttaja voi käyttää peruuttamisoikeuttaan;

Kuluttaja: luonnollinen henkilö, joka ei toimi ammatissaan, liiketoiminnassaan tai käsityönsä harjoittamisessa ja joka tekee sopimuksen yrittäjän kanssa;

Päivä: kalenteripäivä;

Digitaalinen sisältö: digitaalisessa muodossa tuotetut ja toimitetut tiedot;

Jatkuva sopimus: sopimus, joka koskee tuotteiden ja/tai palvelujen jatkuvaa toimitusta tietyn ajanjakson aikana;

Pysyvä tietoväline: mikä tahansa (apu)väline, jonka avulla kuluttaja tai yrittäjä voi tallentaa henkilökohtaisesti heille suunnattuja tietoja niin, että tiedot ovat myöhemmin helposti saatavilla ja tallennettuina muuttumattomana, mukaan lukien sähköposti.

Peruuttamisoikeus: kuluttajan mahdollisuus luopua etäsopimuksesta peruuttamisaikana;

Mallilomake: yrittäjän kuluttajalle tarjoama peruuttamislomake, jonka kuluttaja voi täyttää käyttääksensä peruuttamisoikeuttaan;

Yrittäjä: luonnollinen henkilö tai oikeushenkilö, joka tarjoaa tuotteita ja/tai (pääsyä) digitaaliseen sisältöön ja/tai palveluihin etämyyntikanavassa kuluttajille;

Etäsopimus: sopimus, joka tehdään yrittäjän järjestelmässä etämyyntiin liittyen tuotteiden ja/tai palvelujen etämyyntikanavan kautta, ja jossa sopimus tehdään yksinomaan yhtä tai useampaa etäviestintätekniikkaa käyttäen kuluttajan kanssa;

Etäviestintätekniikka: väline, jota voidaan käyttää etäsopimuksen tekemiseen ilman, että kuluttaja ja yrittäjä ovat fyysisesti samassa paikassa samanaikaisesti;

Yleiset ehdot: yrittäjän yleiset sopimusehdot.

2 ARTIKLA – YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

AJ_Online_Business

Sähköposti: info@väinö-co.com

Kaupparekisterinumero: 90970055

ALV-tunnus: NL004097585B44

ARTIKLA 3 – SOVELTUVUUS

Näitä yleisiä ehtoja sovelletaan kaikkiin yrittäjän tarjouksiin sekä kaikkiin etäsopimuksiin ja tilauksiin, jotka on tehty yrittäjän ja kuluttajan välillä. Ennen etäsopimuksen tekemistä yleisten ehtojen teksti annetaan kuluttajan saataville. Mikäli tämä ei ole kohtuudella mahdollista, ilmoitetaan ennen etäsopimuksen tekemistä, että yleiset ehdot ovat nähtävissä yrittäjällä ja että ne lähetetään kuluttajalle maksutta tämän pyynnöstä mahdollisimman pian.

Mikäli etäsopimus tehdään sähköisesti, voidaan edellisestä kohdasta poiketen yleisten ehtojen teksti toimittaa kuluttajalle sähköisesti ennen etäsopimuksen tekemistä siten, että kuluttaja voi helposti tallentaa sen pysyvälle tietovälineelle. Mikäli tämä ei ole kohtuudella mahdollista, ilmoitetaan ennen etäsopimuksen tekemistä, mistä yleiset ehdot ovat sähköisesti saatavilla ja että ne lähetetään kuluttajalle pyynnöstä maksutta joko sähköisesti tai muulla tavalla.

Mikäli näiden yleisten ehtojen lisäksi sovelletaan myös erityisiä tuote- tai palveluehtoja, sovelletaan toista ja kolmatta kohtaa vastaavasti, ja kuluttaja voi ristiriitatilanteessa vedota aina itselleen suotuisampaan ehtoon. Jos jokin näiden ehtojen määräys julistetaan mitättömäksi tai kumotaan, se ei vaikuta muiden ehtojen pätevyyteen. Kyseinen määräys korvataan yhteisymmärryksessä määräyksellä, joka mahdollisimman tarkasti vastaa alkuperäisen määräyksen tarkoitusta.

Tilanteita, joita ei ole näissä yleisissä ehdoissa säännelty, arvioidaan näiden ehtojen pohjalta. Epäselvyydet yleisten ehtojen yhden tai useamman määräyksen tulkinnasta tai sisällöstä tulkitaan näiden ehtojen mukaisesti.

ARTIKLA 4 – TARJOUS

Mikäli tarjouksella on rajallinen voimassaoloaika tai siihen liittyy ehtoja, jotka koskevat lykkäävää tai purkavaa vaikutusta, tai muita ehtoja, ne ilmoitetaan tarjouksessa selkeästi. Yrittäjän tarjousta ei ole sidottu, ja yrittäjä pidättää oikeuden muuttaa ja muokata tarjousta.

Yrittäjän tarjous sisältää tuotteiden ja/tai palvelujen kuvauksen, joka on aina täydellinen ja tarkka. Tarjous sisältää riittävän yksityiskohtaisen kuvauksen, jotta kuluttaja voi arvioida tarjouksen asianmukaisesti. Jos yrittäjä käyttää tarjouksessaan kuvia, jotka viittaavat tarjottuihin tuotteisiin, ne ovat totuudenmukainen esitys tuotteista ja/tai palveluista. Ilmeiset virheet tai virheet tarjouksessa eivät sido yrittäjää.

Tuotekuvat ovat totuudenmukaisia esityksiä tarjotuista tuotteista. Yrittäjä ei kuitenkaan voi taata, että näytetyt värit vastaavat tarkasti tuotteiden todellisia värejä. Jokainen tarjous sisältää riittävät tiedot, jotta kuluttaja ymmärtää oikeutensa ja velvollisuutensa tarjouksen hyväksymiseen liittyen, kuten:

hinta, joka sisältää verot;

mahdolliset toimituskulut;

sopimuksen syntymisen edellytykset ja tarvittavat toimenpiteet;

mahdolliset viestintäetäisyyden kustannukset, jos ne eroavat tavallisesta viestintämaksusta;

arkistoidaanko sopimus sen solmimisen jälkeen ja, jos arkistoidaan, miten se on kuluttajan saatavilla;

sopimuksen kesto, jos kyseessä on toistuva sopimus;

mahdollisen peruuttamisoikeuden olemassaolo;

maksutavat, toimitustavat ja sopimuksen toteutustavat.

ARTIKLA 5 – SOPIMUS

Sopimus syntyy, kun kuluttaja hyväksyy tarjouksen ja täyttää siihen liittyvät ehdot, ellei artiklan 4 mukaisesti toisin säädetä. Jos kuluttaja hyväksyy tarjouksen sähköisesti, yrittäjä vahvistaa tarjouksen vastaanoton viipymättä sähköisesti. Kuluttaja voi purkaa sopimuksen, kunnes yrittäjä on vahvistanut hyväksynnän vastaanoton.

Jos sopimus tehdään sähköisesti, yrittäjä toteuttaa asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet varmistaakseen tietojen turvallisen siirron ja huolehtii turvallisesta verkkoympäristöstä. Jos kuluttaja voi maksaa sähköisesti, yrittäjä toteuttaa asianmukaiset turvallisuustoimenpiteet.

Yrittäjä voi laillisesti selvittää, pystyykö kuluttaja täyttämään maksuvelvoitteensa, sekä muut sopimuksen solmimiseen liittyvät olennaiset tiedot. Jos yrittäjällä on perusteltu syy olla tekemättä sopimusta, hänellä on oikeus perustellusti kieltäytyä tilauksesta tai hakemuksesta tai asettaa erityisiä ehtoja sopimuksen täytäntöönpanolle.

Yrittäjä toimittaa kuluttajalle seuraavat tiedot kirjallisesti tai tavalla, joka mahdollistaa tietojen tallentamisen pysyvälle tietovälineelle kuluttajalle helposti saatavilla olevaan muotoon, viimeistään tuotteen, palvelun tai digitaalisen sisällön toimituksen yhteydessä:

Yrittäjän toimipaikan osoite, johon kuluttaja voi osoittaa valituksensa;

Peruuttamisoikeuden ehdot ja ohjeet sen käytöstä tai selkeä ilmoitus peruuttamisoikeuden poissulkemisesta;

Tiedot takuista ja olemassa olevista palveluista ostoksen jälkeen;

Hinta, joka sisältää verot;

Toimituskustannukset (jos sovellettavissa);

Maksu- ja toimitustavat sekä sopimuksen täytäntöönpanotavat;

Sopimuksen irtisanomisehdot, jos sopimus kestää yli vuoden tai on toistaiseksi voimassa oleva;

Peruuttamislomake, jos kuluttajalla on peruuttamisoikeus.

Jos kyseessä on toistuva sopimus, edellinen kohta koskee vain ensimmäistä toimitusta.

ARTIKLA 6 – PERUUTTAMISOIKEUS

Tuotteiden toimitus:

Kuluttajalla on oikeus peruuttaa sopimus ilman syytä 14 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Tämä harkinta-aika alkaa kuluttajan tai hänen nimeämänsä ja yrittäjälle ilmoitetun edustajan vastaanottaessa tuotteen.

Välittäjän tarjoama takuu on sama kuin valmistajan takuu. Välittäjä ei kuitenkaan ole vastuussa tuotteiden sopivuudesta kuluttajan yksilölliseen käyttöön eikä tuotteiden käytön tai soveltamisen yhteydessä annetuista neuvoista.

Takuuvaatimuksen yhteydessä välittäjä järjestää valintansa mukaan tuotteen korvaamisen tai korjaamisen. Jos tuote korvataan, ostaja sitoutuu palauttamaan korvatun tuotteen välittäjälle.

Takuu ei koske seuraavia tapauksia:

Ostaja on itse korjannut tai muokannut toimitettua tuotetta tai antanut sen kolmannen osapuolen korjattavaksi tai muokattavaksi;

Toimitettuja tuotteita on käsitelty epätavallisissa olosuhteissa tai niitä on käsitelty huolimattomasti tai vastoin välittäjän ohjeita ja/tai pakkauksen ohjeita;

Vika johtuu osittain tai kokonaan viranomaismääräyksistä, jotka koskevat käytettyjen materiaalien tyyppiä tai laatua;

Hygieniatuotteita ei voida palauttaa eikä hyvittää, erityisesti COVID-19-toimenpiteiden vuoksi. Hygieniatuotteisiin, joita ei voida palauttaa tai hyvittää (ei täydellinen lista), kuuluvat esimerkiksi: alusvaatteet, bikinit, meikit, hiustenmuotoilutuotteet, kauneustuotteet jne.

Mikäli:

Kuluttaja on tilannut useita tuotteita samassa tilauksessa, harkinta-aika alkaa siitä päivästä, jolloin kuluttaja tai hänen nimeämänsä kolmas osapuoli on vastaanottanut viimeisen tuotteen. Yrittäjä voi kieltäytyä toimittamasta tilauksia, jotka sisältävät eri toimitusaikataululla olevia tuotteita, mikäli hän on ilmoittanut tästä kuluttajalle ennen tilausprosessin aloittamista.

Jos tuotteen toimitus koostuu useista lähetyksistä tai osista, harkinta-aika alkaa siitä päivästä, jolloin kuluttaja tai hänen nimeämänsä kolmas osapuoli on vastaanottanut viimeisen lähetyksen tai osan. Jos sopimus koskee tuotteiden säännöllistä toimittamista tietyn ajanjakson aikana, harkinta-aika alkaa siitä päivästä, jolloin kuluttaja tai hänen nimeämänsä kolmas osapuoli on vastaanottanut ensimmäisen tuotteen.

Palvelut ja digitaalinen sisältö, joka ei ole fyysisellä välineellä:

Palvelusopimuksen tai digitaalisen sisällön toimituksen ollessa kyseessä, kuluttaja voi peruuttaa sopimuksen 14 päivän kuluessa ilman syytä. Tämä harkinta-aika alkaa sopimuksen tekemistä seuraavana päivänä.

Pidennetty harkinta-aika:

Jos yrittäjä ei ole antanut kuluttajalle lakisääteistä tietoa peruuttamisoikeudesta tai peruuttamislomaketta, harkinta-aika päättyy 12 kuukautta alkuperäisen harkinta-ajan päättymisen jälkeen. Jos yrittäjä antaa tarvittavat tiedot kuluttajalle 12 kuukauden kuluessa alkuperäisen harkinta-ajan alkamispäivästä, harkinta-aika päättyy 14 päivän kuluttua siitä päivästä, jolloin kuluttaja on vastaanottanut tiedot.

Harkinta-ajan kuluessa kuluttajan on käsiteltävä tuotetta ja sen pakkausta varovaisesti. Kuluttaja saa avata tai käyttää tuotetta vain siinä määrin kuin on tarpeen tuotteen ominaisuuksien ja toimivuuden arvioimiseksi. Jos kuluttaja käyttää peruuttamisoikeuttaan, hänen on palautettava tuote alkuperäisessä kunnossa ja pakkauksessa yrittäjälle, mikäli se on kohtuudella mahdollista, noudattaen yrittäjän antamia selkeitä ohjeita.

Kun kuluttaja haluaa käyttää peruuttamisoikeuttaan, hänen on ilmoitettava siitä yrittäjälle 14 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Ilmoitus on tehtävä peruuttamislomakkeella. Kun kuluttaja on ilmoittanut haluavansa käyttää peruuttamisoikeuttaan, hänen on palautettava tuote 14 päivän kuluessa. Kuluttajan on pystyttävä osoittamaan, että tuote on palautettu ajoissa, esimerkiksi lähetyskuitin avulla.

ARTIKLA 7 – PERUUTTAMISOIKEUDEN KUSTANNUKSET

Kun kuluttaja käyttää peruuttamisoikeuttaan, palautuskulut ovat korkeintaan hänen vastuullaan. Yrittäjä palauttaa oston summan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisesta, käyttäen samaa maksutapaa, jota kuluttaja käytti alkuperäisessä tapahtumassa. Yrittäjä voi kuitenkin pidättyä maksun palautuksesta, kunnes on vastaanottanut palautetun tuotteen tai todisteen sen lähettämisestä.

Mahdollinen tuotteen arvon aleneminen, joka on seurausta varomattomasta käsittelystä, on kuluttajan vastuulla. Tätä ei voida soveltaa, jos yrittäjä ei ole antanut kuluttajalle kaikkia lakisääteisiä tietoja peruuttamisoikeudesta ennen sopimuksen tekemistä.

ARTIKLA 8 – PERUUTTAMISOIKEUDEN POISSULKEMINEN

Peruuttamisoikeuden poissulkeminen on mahdollista vain, jos yrittäjä on selvästi ilmoittanut siitä tarjouksessaan tai hyvissä ajoin ennen sopimuksen tekemistä, ja jos se koskee alla mainittuja tuotteita.

Poissulkeminen on mahdollista vain seuraaville tuotteille:

1. Tuotteet, jotka on valmistettu kuluttajan erityisten vaatimusten mukaisesti;

2. Tuotteet, jotka ovat selvästi henkilökohtaisia;

3. Tuotteet, jotka voivat nopeasti pilaantua tai vanhentua;

4. Tuotteet, joiden hinta riippuu finanssimarkkinoiden vaihteluista, joihin yrittäjä ei voi vaikuttaa;

5. Irtonaiset sanomalehdet ja aikakauslehdet;

6. Ääni- ja kuvatallenteet sekä tietokoneohjelmistot, joiden sinetti on rikottu kuluttajan toimesta;

7. Hygieniatuotteet, joiden sinetti on rikottu kuluttajan toimesta. Hygieniatuotteita ei voida palauttaa tai hyvittää, erityisesti COVID-19-toimenpiteiden vuoksi. Hygieniatuotteisiin, joita ei voida palauttaa ja hyvittää (lista ei ole kattava), kuuluvat: alusvaatteet, bikinit, meikit, hiustenmuotoilutuotteet, kauneustuotteet jne.

Poissulkeminen on mahdollista seuraaville palveluille:

1. Majoitus-, kuljetus-, ravintola- tai vapaa-ajan palvelut, jotka on tarkoitus suorittaa tiettynä ajankohtana tai tietyllä aikavälillä;

2. Palvelut, joiden toimitus on kuluttajan nimenomaisella suostumuksella aloitettu ennen harkinta-ajan päättymistä;

3. Vedonlyöntiin ja arpajaisiin liittyvät palvelut.

ARTIKLA 9 – HINTA

Tarjouksen voimassaoloaikana tarjottujen tuotteiden ja palvelujen hintoja ei koroteta, lukuun ottamatta muutoksia arvonlisäverokannoissa.

Edellisestä kohdasta poiketen yrittäjä voi tarjota tuotteita tai palveluja, joiden hinta riippuu finanssimarkkinoiden vaihteluista, joihin yrittäjä ei voi vaikuttaa, vaihtelevin hinnoin. Tämä vaihtelualttius ja se, että ilmoitetut hinnat ovat ohjehintoja, ilmoitetaan tarjouksessa.

Hinnankorotukset 3 kuukauden sisällä sopimuksen tekemisestä ovat sallittuja vain, jos ne johtuvat lakisääteisistä määräyksistä tai säädöksistä.

Hinnankorotukset 3 kuukauden kuluttua sopimuksen tekemisestä ovat sallittuja vain, jos yrittäjä on tästä sopinut ja:

1. Ne johtuvat lakisääteisistä määräyksistä tai säädöksistä; tai

2. Kuluttajalla on oikeus purkaa sopimus siitä päivästä alkaen, kun hinnankorotus astuu voimaan.

Tuotteiden tai palvelujen tarjouksessa mainitut hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Kaikki hinnat ovat painovirheiden varauksella. Yrittäjä ei ole vastuussa painovirheiden seurauksista. Jos hinnoissa on painovirhe, yrittäjällä ei ole velvollisuutta toimittaa tuotetta virheellisen hinnan mukaan.

Erityiset tullikustannukset ja/tai tuontimaksut eivät sisälly hintaan ja ovat asiakkaan vastuulla.

ARTIKLA 10 – TAKUU JA YHDENMUKAISUUS

Yrittäjä takaa, että tuotteet ja/tai palvelut ovat sopimuksen mukaisia, tarjouksessa mainittujen eritelmien mukaisia, vastaavat kohtuullisia laatustandardeja ja/tai ovat käyttökelpoisia, sekä noudattavat sopimuksen tekohetkellä voimassa olevia lakisääteisiä säännöksiä ja viranomaismääräyksiä. Jos niin sovitaan, yrittäjä takaa myös, että tuote soveltuu erityiskäyttöön.

Yrittäjän, valmistajan tai maahantuojan tarjoama takuu ei vähennä kuluttajan lainmukaisia oikeuksia ja vaateita, joita hän voi esittää yrittäjää kohtaan sopimuksen perusteella.

Kaikki puutteet tai virheellisesti toimitetut tuotteet on ilmoitettava yrittäjälle kirjallisesti 4 viikon kuluessa toimituksesta. Tuotteet on palautettava alkuperäisessä pakkauksessa ja uutta vastaavassa kunnossa.

Takuu ei ole voimassa, jos:

1. Kuluttaja on itse korjannut ja/tai muokannut toimitettua tuotetta tai antanut sen kolmannen osapuolen korjattavaksi ja/tai muokattavaksi;

2. Toimitettuja tuotteita on käsitelty epätavallisissa olosuhteissa tai niitä on käsitelty huolimattomasti tai vastoin yrittäjän ohjeita ja/tai pakkauksen ohjeita;

3. Tuotteen puutteellisuus johtuu osittain tai kokonaan viranomaismääräyksistä, jotka koskevat käytettyjen materiaalien laatua tai tyyppiä.

Hygieniatuotteita ei voida palauttaa eikä hyvittää, erityisesti COVID-19-toimenpiteiden vuoksi. Hygieniatuotteisiin, joita ei voida palauttaa tai hyvittää (lista ei ole kattava), kuuluvat: alusvaatteet, bikinit, meikit, hiustenmuotoilutuotteet, kauneustuotteet jne. 

ARTIKLA 11 – TOIMITUS JA TOTEUTUS

Yrittäjä noudattaa suurinta mahdollista huolellisuutta vastaanottaessaan tuotteiden tilaukset sekä toteuttaessaan tuotteiden ja palvelujen toimitukset.

Toimituspaikkana pidetään osoitetta, jonka kuluttaja on ilmoittanut yritykselle.

Edellä mainitun kohdan 4 mukaisesti yritys toteuttaa hyväksytyt tilaukset mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 30 päivän kuluessa, ellei kuluttaja ole hyväksynyt pidempää toimitusaikaa. Jos toimitus viivästyy, tai jos tilausta ei voida toteuttaa kokonaan tai osittain, kuluttajalle ilmoitetaan tästä viimeistään 30 päivän kuluessa tilauksen tekemisestä. Kuluttajalla on tällöin oikeus purkaa sopimus ilman kuluja. Kuluttajalla ei ole oikeutta vahingonkorvaukseen.

Kaikki toimitusajat ovat arvioita. Kuluttaja ei voi vedota mahdollisiin mainittuihin toimitusaikoihin. Toimitusajan ylittäminen ei anna kuluttajalle oikeutta vahingonkorvaukseen.

Jos sopimus puretaan tämän artiklan kohdan 3 mukaisesti, yrittäjä palauttaa kuluttajalle maksetun summan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 14 päivän kuluessa purkamisesta.

Jos tilatun tuotteen toimittaminen osoittautuu mahdottomaksi, yrittäjä pyrkii tarjoamaan korvaavan tuotteen. Toimituksen yhteydessä ilmoitetaan selkeästi, että kyseessä on korvaava tuote. Korvaavissa tuotteissa ei voida sulkea pois peruuttamisoikeutta. Mahdolliset palautuskustannukset ovat yrittäjän vastuulla.

Tuotteiden vahingoittumisen ja/tai katoamisen riski siirtyy yrittäjältä kuluttajalle toimitushetkellä tai kuluttajan nimeämälle edustajalle, joka on ilmoitettu yrittäjälle, ellei toisin ole sovittu.

ARTIKLA 12 – JATKUVIEN SOPIMUSTEN KESTO, IRTISANOMINEN JA UUSIMINEN

Kuluttaja voi milloin tahansa irtisanoa sopimuksen, joka on tehty toistaiseksi ja joka koskee tuotteiden (myös sähkön) tai palvelujen säännöllistä toimitusta, noudattaen enintään yhden kuukauden irtisanomisaikaa.

Kuluttaja voi milloin tahansa irtisanoa määräaikaisen sopimuksen, joka koskee tuotteiden (myös sähkön) tai palvelujen säännöllistä toimitusta, päättymispäivään mennessä, noudattaen enintään yhden kuukauden irtisanomisaikaa.

Edellä mainituissa tapauksissa kuluttaja voi:

1. Irtisanoa sopimuksen milloin tahansa, eikä sitä voida rajoittaa tiettyyn ajankohtaan tai ajanjaksoon;

2. Irtisanoa sopimuksen vähintään samalla tavalla kuin se on tehty;

3. Irtisanoa sopimuksen samalla irtisanomisajalla, joka on annettu yrittäjälle.

Uusiminen

Määräaikainen sopimus, joka koskee tuotteiden (myös sähkön) tai palvelujen säännöllistä toimitusta, ei saa hiljaisesti uudistua tai jatkua määräajaksi.

Edellisestä kohdasta poiketen sanoma- ja aikakauslehtien määräaikaiset tilaukset voidaan hiljaisesti uusia enintään kolmeksi kuukaudeksi, jos kuluttaja voi irtisanoa sopimuksen tämän pidennyksen päättyessä enintään yhden kuukauden irtisanomisajalla.

Määräaikainen sopimus, joka koskee tuotteiden tai palvelujen säännöllistä toimitusta, voidaan hiljaisesti jatkaa toistaiseksi, jos kuluttaja voi milloin tahansa irtisanoa sopimuksen enintään yhden kuukauden irtisanomisajalla ja kolmen kuukauden irtisanomisajalla, jos kyseessä on sopimus, jossa sanoma- ja aikakauslehtiä toimitetaan vähemmän kuin kerran kuukaudessa.

Sopimus, joka koskee sanoma- ja aikakauslehtien ilmaiseksi toimitettavia näytetilauksia, ei jatku hiljaisesti ja päättyy automaattisesti näytetilauksen päätyttyä.

Kesto

Jos sopimus on voimassa yli vuoden, kuluttaja voi irtisanoa sopimuksen milloin tahansa vuoden jälkeen enintään yhden kuukauden irtisanomisajalla, ellei kohtuullisuus ja oikeudenmukaisuus estä sopimuksen irtisanomista ennen sovitun keston päättymistä.

ARTIKLA 13 – MAKSUT

Mikäli toisin ei ole sovittu, kuluttajan on maksettava velat 7 arkipäivän kuluessa harkinta-ajan päättymisestä artiklan 6 kohdan 1 mukaisesti. Jos kyseessä on palvelusopimus, tämä ajanjakso alkaa, kun kuluttaja on saanut sopimuksen vahvistuksen.

Kuluttajan on ilmoitettava yrittäjälle viipymättä mahdolliset virheet maksutiedoissaan.

Jos kuluttaja laiminlyö maksunsa, yrittäjällä on oikeus veloittaa kuluttajalta aiemmin ilmoitetut kohtuulliset kulut laillisten rajoitusten mukaisesti.

ARTIKLA 14 – VALITUSMENETTELY

Yrittäjällä on käytössään riittävästi tiedotettu valitusmenettely, ja hän käsittelee valituksen tämän menettelyn mukaisesti.

Sopimuksen täytäntöönpanoa koskevat valitukset on tehtävä kohtuullisessa ajassa sen jälkeen, kun kuluttaja on havainnut puutteet, ja ne on esitettävä yrittäjälle selkeästi ja täydellisesti kuvattuina.

Yrittäjä vastaa vastaanottamiinsa valituksiin 14 päivän kuluessa niiden vastaanottamisesta. Jos valitus vaatii ennakoitavasti pidemmän käsittelyajan, yrittäjä vastaa 14 päivän kuluessa ilmoituksella, jossa vahvistetaan valituksen vastaanotto ja annetaan arvio ajankohdasta, jolloin kuluttaja voi odottaa yksityiskohtaisempaa vastausta.

Jos valitusta ei voida ratkaista yhteisymmärryksessä, syntyy riita, joka on alistettava riitojenratkaisumenettelyyn.

ARTIKLA 15 – RIITA-ASIAT

Sopimuksiin, jotka on tehty yrittäjän ja kuluttajan välillä ja joihin sovelletaan näitä yleisiä ehtoja, sovelletaan yksinomaan Alankomaiden lakia.

ARTIKLA 16 – LISÄÄVÄT TAI POIKKEAVAT MÄÄRÄYKSET

Lisäykset tai poikkeukset näihin yleisiin ehtoihin eivät saa olla kuluttajan haitaksi ja ne on laadittava kirjallisesti tai tavalla, joka mahdollistaa niiden tallentamisen kuluttajan saataville pysyvälle tietovälineelle.

PERUUTUSLOMAKE MALLI

Täytä ja lähetä tämä lomake vain, jos haluat peruuttaa sopimuksen.

— Vastaanottaja:

Yrityksen nimi

Osoite

Postinumero

Sähköposti

Puhelinnumero

— Ilmoitan/Ilmoitamme () täten, että haluan/haluamme () peruuttaa sopimuksen, joka koskee seuraavien tavaroiden/myös seuraavan palvelun toimittamista (*):

— Tilattu (PP-KK-VVVV):

— Tilausnumero:

— Vastaanotettu (PP-KK-VVVV):

— Kuluttajan/Kuluttajien nimi (nimet):

— Kuluttajan/Kuluttajien osoite:

— IBAN-tilinumero:

— Kuluttajan/Kuluttajien allekirjoitus (vain, jos tämä lomake toimitetaan paperimuodossa):

— Päivämäärä (PP-KK-VVVV):

(*) Poista tarpeeton.

ILMAINEN TOIMITUS

Ilmainen toimitus Suomessa Postin kautta

24/7 ASIAKASPALVELU

Kyllä, myös viikonloppuisin!

Maksa myöhemmin Klarnalla

Virallinen maksukumppanimme